Start / Magasinet / Spar strøm, fyr med træ - Vi lister fordelene

Spar strøm, fyr med træ - Vi lister fordelene

Spar strøm, fyr med træ - Vi lister fordelene

Inspiration

Skov

Tips & Råd

Siden oldtiden har vi fyret med brænde til både varme og madlavning. Dagens dyre og stigende elpriser får mange til at undre sig over, om det er økonomisk at varme huset med brænde. Svaret er JA! Vi viser de vigtigste fordele ved brændefyring.

Fyr med træ er billig

At fyre af træ er uden tvivl den billigste måde at opvarme dit hus på. Uanset om du ejer din egen skov, tager dit eget brænde fra haven eller køber brænde, så er det relativt billigt i forhold til piller, olie eller el.

Kan du blive selvforsynende med brænde?

Absolut, det kan du! Det kræver som udgangspunkt et relativt lille skovareal for at en almindelig gennemsnitsvilla er selvforsynende med brænde vinter efter vinter. Sørg for at din skov har en god vækst ved at forynge, udtynde om nødvendigt og gøre brug af det træ, der er til rådighed. De fleste kaminer, brændeovne og brændefyr er i dag meget energieffektive og kræver meget lidt brænde i forhold til tidligere for at holde varmen.

Brændefyret varmekilde – En økonomisk investering

I modsætning til mange andre varmekilder, der kræver store økonomiske investeringer og løbende, dyr vedligeholdelse, kræver et brændefyret meget lidt. Efter installation er det nødvendigt med fejning af en specialist et par gange om året. Tag dig af denne vedligeholdelse, og du vil have en bæredygtig varmekilde i mange år fremover.

Vedvarende og klimaneutral

At tænke klimasmart og bruge vedvarende ressourcer så meget som muligt gennemsyrer hele nutidens samfund og noget vi alle skal tænke over. Skoven er i højeste grad en vedvarende kilde, Sveriges samlede tømmerforsyning stiger med 20-30 millioner kubikmeter om året trods løbende fældning. Dette i kombination med korte transporter betyder, at skoven og brændefyringen har et lavt klimaaftryk.

Strømsvigt

Et pludseligt strømafbrydelse midt om vinteren kan få ødelæggende konsekvenser for dem, der ikke har mulighed for at varme uden el. Med et komfur eller brændeovn holder du både huset varmt samtidig med, at du har mulighed for at lave lidt mad.

Brug aske som gødning

Vidste du, at aske efter afbrænding af træ er perfekt at bruge som gødning? Asken fra løvtræer indeholder stofferne calcium og kalium. Det er stoffer, som især frugttræer og træagtige planter har stort behov for. Spred træasken i det tidlige forår, lige inden sneen smelter, så asken følger med ned i jorden, hvor den er nyttig. Husk først at lade asken køle ordentligt af! 

Se vores bredt sortiment til træhåndtering!

Relaterede artikler